Köpvillkor för Länstrafiken Kronobergs Företagsportal

Dessa köpvillkor tillämpas för köp av Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort via Länstrafiken Kronobergs Företagsportal.


Säkerhet kring personuppgifter
Länstrafiken Kronoberg är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du lämnar i samband med beställning och betalning av Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort.

De personuppgifter som du lämnar för dig och, i förkommande fall, annan resenär, såsom namn, adress, postnummer, telefonnummer, e-postadress och uppgift om bank används för att kunna bekräfta ditt köp och genomföra försäljningen av Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort till dig via denna webbplats.

Du måste enligt lag ha fyllt 18 år för att handla elektroniskt via Internet. Denna lag gäller även för köp av Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort.

Länstrafiken Kronoberg upprätthåller tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter. Du har rätt att få information om behandlingen av dina personuppgifter samt att begära att felaktiga uppgifter rättas. Om du har önskemål om information eller att en uppgift rättas kan du kontakta Länstrafiken Kronoberg på nedan angivna adresser eller telefonnummer.

Länstrafiken Kronoberg
Nygatan 20
352 31 Växjö
Tel: 0470-58 32 80
Momsregistreringsnummer: SE222000037201
foretag@lanstrafikenkron.se

Betalning
För att kunna köpa Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort via www.lanstrafikenkron.se behöver du tillgång till en dator med Internetuppkoppling. Du kan välja mellan två betalningssätt: kortbetalning online eller via faktura.

Kortbetalning
För att kunna betala med kort behöver du ett konto- eller bankkort med VISA, MasterCard, American Express eller Diners. För att fungera för vår E-butik ska kortet vara utfärdat av en svensk bank.

Vid kortbetalning länkas du vidare från beställningssidan till en sida där du fyller i dina kortuppgifter. Din beställning skickas då via vår betalväxel till kortutgivaren.

Betalningen dras från ditt kortkonto/kontokredit på samma sätt som när du betalar med kortet i butik.

Vår betalväxel är PCI-licensierad och vi följer den sekretess och säkerhet som bankerna och kortgivarna kräver för denna licensering.

Faktura
När du registrerar företagets uppgifter på Företagsportalen blir det möjligt att beställa mot faktura. Fakturan skickas från Länstrafikens kansli, någon fakturaavgift tillkommer ej.


Priser
Priserna på våra produkter anges i svenska kronor och inkluderar moms, om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i företagsportalen utan föregående avisering.

Leveranstid
Vi skickar kortet hem till dig inom tre arbetsdagar efter din beställning. Leveranstiden kan bli något längre runt storhelger.

Bekräftelse
Så snart betalningen godkänts visas en bekräftelse på din skärm. Vi skickar även en bekräftelse till den e-postadress du har uppgett vid beställningen.

Ångerrätt
Lagstadgad ångerrätt, enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59), är inte tillämplig på avtal som avser transporter varför köp av Länstrafiken Kronobergs buss- och tågkort inte medför någon ångerrätt. Däremot gäller Länstrafiken Kronobergs regler för återköp enligt nedan.

Fel, försening, återköp och förlorade kort
Resenär ansvarar själv för förlorat eller förstört buss- eller tågkort. Resekort som skadats på grund av tekniskt fel från Länstrafiken Kronobergs sida återladdas utan kostnad mot uppvisande av kort och kvitto. Reskassa återlöses ej.

Produkter i kategorierna Årskort företag och årskort anställd ställs ut med en giltighetstid på 12 månader. För exempelvis sjukdomsfall, ändrade arbetsförhållanden eller liknande händelser som gör att kortet inte kan utnyttjas som planerat kan kortet återlämnas och återbetalning ske enligt nedanstående tabell.


Årskort med exempelvis påbörjad giltighetsperiod 1 januari återlöses enligt följande:

Återlämnat (datum) Tillbaka (i procent av priset)
1 februari
91 %
1 mars
83 %
1 april
75 %
1 maj
66 %
1 juni
58 %
1 juli
50 %
1 augusti
41 %
1 september
33 %
1 oktober
25 %

Återlämnas kortet mellan månadsskiftena räknas tillgodohavandet från kommande månadsskifte. Efter den 1 oktober medges ingen återbetalning.

Är kortet felaktigt eller försenat ber vi dig ta kontakt med oss på telefon 0470-72 75 50, via foretag@lanstrafikenkron.se

Missbruk
Länstrafiken Kronoberg kan komma att blockera person från vidare användning av denna tjänst om tjänsten missbrukas.

Avtal
Om du genomför ett köp godkänner du samtidigt:
- att Länstrafiken Kronoberg registrerar uppgifterna du lämnar i formuläret för att kunna genomföra kortköp
- att Länstrafiken Kronoberg registrerar uppgifter om din bank

Bli företagskund

Vill du veta mer?

Kontakta oss på foretag@lanstrafikenkron.se eller 0470-58 32 80

Aktuellt

Tävla och vinn kanelbullar

Att åka kollektivt i jobbet bidrar till bättre miljö och bättre ekonomi och vi är så glada att ni är en av våra företagskunder. För att tacka er så har vi skapat en rebus, lös den o...Läs mer

Tryggt med tappa-bort-garanti!

Det finns fler fördelar med att vara medlem på Företagsportalen och en av dem är tappa-bort-garantin. Skulle ni råka tappa bort ert Resekort kan ni enkelt spärra det på Företagsportalen...Läs mer

Årskort över länsgräns!

Vi är glada att kunna meddela att ni numera kan erbjuda era anställda som bor utanför länsgränsen den uppskattade förmånen Årskort anställd. Årskortet går att köpa för resor mellan Kronoberg, Sk...Läs mer

Företagsportalen

Företagsportalen - så funkar det!
Reskassa företag
Årskort anställd
Årskort företag
Tappa-bort-garanti
Sekretess och säkerhet